Offentlig tannlege Askim

Askim tannklinikk

Velkommen til Askim tannklinikk. Askim tannklinikk tilbyr tannhelsetjenester i Indre Østfold kommune i Østfold fylke. Se klinikkens telefonnummer, adresse, veibeskrivelse, åpningstider og prisliste, eller send e-post direkte til tannlegen.

Askim Tannklinikk tilbyr tjenester til prioriterte grupper i Skiptvet og deler av Indre Østfold kommune (tidligere Askim, Hobøl og Spydeberg). Vennligst gi beskjed per telefon hvis du ikke kan møte til avtalt time. Ring oss også ved behov for tannbehandling utenom innkalt time.»

Kontaktinfo

Adresse

Vammaveien 100, 1801 Askim

Åpningstider

Mandag - fredag kl. 08.00 - 15.30

Praksis

Offentlig tannklinikk

Plassering

Tjenester

Askim tannklinikk tilbyr flere ulike tannhelsetjenester, og kan blant annet hjelpe deg med tannsjekk, tannverk, tanntrekking, tannfylling og tannkrone.

I Norge er tannhelsetjenester for barn og unge gratis ved offentlige tannklinikker som Askim tannklinikk. All tannbehandling, unntatt tannregulering, er kostnadsfri for barn og unge fra 0-18 år frem til det året de fyller 18 år. Ungdom mellom 19-20 og 21-24 år får tannhelsetjenester til 25% av kostnadene på offentlig tannklinikk. Se priser for Askim tannklinikk.

Tannrens

Profesjonell fjerning av tannstein og plakk for å opprettholde tannhelsen.

Tannverk

Intens smerte i tennene som kan skyldes karies, betennelse eller tannbyll.

Tannsjekk

En tannsjekk består av grundig kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhule.

Tanntrekking

Fjerning av skadede eller problematiske tenner for å forbedre oral helse.

Tannkrone

En krone laget av keramikk eller metall som plasseres over eksisterende tann.

Spørmål og svar om Askim tannklinikk

Her har vi samlet noen ofte stilte spørmål om Askim tannklinikk.

Kan man bytte tannklinikk?

Det er vanligvis ikke et problem å bytte tannlege hvis det er andre tannleger tilgjengelig på klinikken. Noen ganger kan man også bytte til en annen offentlig tannklinikk. Hvis man velger å gå til en privat tannklinikk, må man vanligvis betale selv.

Hvordan bytte tannklinikk?

For å bytte tannklinikk til Askim tannklinikk, kan du kontakte tannlegekontoret og be om en time – det spiller ingen rolle om det er utenfor din bostedskommunen. Det er også viktig å informere tannlegen du tidligere har brukt om at du ikke ønsker flere innkallinger der.

Hvilken tannklinikk tilhører jeg?

Du kan kontakte din nærmeste tannklinikk for å finne ut hvilken klinikk du tilhører. Hvis du ikke er i nærheten av tannklinikken du gikk til som barn, finnes det sannsynligvis en annen offentlig tannklinikk i nærheten av deg. Du kan ringe Askim tannklinikk for å få hjelp videre.

Er tannlege gyldig fravær? 

Gyldig dokumentasjon inkluderer legeerklæring eller dokumentasjon fra annet sakkyndig personell, for eksempel helsesykepleier, fysioterapeut, tannlege eller psykolog. Egenmelding fra foreldre eller elever er ikke tilstrekkelig. Spør de ansatte ved Askim tannklinikk om du behøver slik dokumentasjon.

Hvordan få time hos offentlig tannlege?

Barn i alderen 3-18 år skal automatisk få innkalling til tannhelsetjenesten. Hvis du er 19 eller 20 år, må du kontakte din tannklinikk per telefon eller e-post for å bestille time.

Når tannlegen gjør feil?

Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Først bør du diskutere saken med tannlegen på tannklinikken som behandlet deg. Hvis du har brukt en offentlig tannklinikk, kan du deretter klage til fylkestannlegen.

Hvor mye betaler 20 åringer hos tannlegen?

Hvis du er 19 eller 20 år og bruker den offentlige tannhelsetjenesten, må du betale 25% av kostnadene selv. De resterende 75% dekkes av det offentlige basert på takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. Se takster for Askim tannklinikk.

Kan man få frikort hos tannlegen?

Tannleger og tannpleiere bestemmer selv sine priser og er ikke bundet av de fastsatte refusjonstakstene. Selv om du har frikort, må du derfor betale mellomlegget mellom det tannlegen eller tannpleieren krever og det beløpet som dekkes av folketrygden.

Hva slags tannbehandling dekker frikort?

Frikort dekker egenandelen for behandling av sykdommer og anomalier som krever oralkirurgi, for eksempel fjerning av visdomstenner eller cyster, samt behandling av periodontitt eller periimplantitt.

Hvor mye koster tannlege for 18 åringer?

Tannbehandling er gratis i den offentlige tannhelsetjenesten ut det året du fyller 18 år.

Kart og veibeskrivelse

Askim tannklinikk har besøksadresse Vammaveien 100, Askim. Se kart under for nærmere plassering og veibeskrivelse.

Prissammenligning ukomplisert ekstraksjon av rot/tann

Oslo tilbyr laveste ordinære pris på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann, med 726 kroner. Dyrest er Vestland, som tar 1125 kroner for samme behandling. Askim tannklinikk, med sine kroner, er 0 % billigere enn landsgjennomsnittet for offentlige tannklinikker på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann. Se prisliste for Askim tannklinikk.

Tannklinikker i nærheten

Her finner du andre tannklinikker i samme område som Askim tannklinikk. Se alle tannleger i eller se alle tannleger i .

Offentlig tannklinikk Mysen

Mysen tannklinikk

Gymnasveien 2, Mysen

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Halden

Halden tannklinikk

Storgata 2A, Halden

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Fredrikstad

Fredrikstad tannklinikk

Storgata 10, Fredrikstad

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Sarpsborg

Sarpsborg tannklinikk

Torget 4/6, Sarpsborg

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Greåker

Sarpsborg tannklinikk avd. Tune

Myrstadveien 4, Greåker

Mer informasjon

Tannlegevakt Askim

Har du behov for akutt tannlegehjelp utenom tanklinikkens åpningstider? Her finner du tannlegevakter i samme område som Askim tannklinikk. Finn tannlegevakten nærmest Indre Østfold i Østfold fylke ved å følge lenken under.

Se tannlegevakter i Østfold