Offentlig tannlege Lier

Lier tannklinikk

Velkommen til Lier tannklinikk. Lier tannklinikk tilbyr tannhelsetjenester i Lier kommune i Buskerud fylke. Se klinikkens telefonnummer, adresse, veibeskrivelse, åpningstider og prisliste, eller send e-post direkte til tannlegen.

Ute etter tannlege Lierbyen? Sentralt beliggende i Fosskvartalet i Lierbyen finner du Lier tannklinikk. Tannklinikken er en del av det offentlige tannhelsetilbudet i Buskerud fylkeskommune, og behandler hovedsakelig barn mellom 0 og 18 år og andre pasientgrupper som har krav på gratis tannhelsetjenester. Klinikken ligger i 3. etg. og har adkomst enten via trapper eller heis. Reiser du med bil, finnes det gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet. Om du ikke har anledning til å møte til avtalt time, vennligst gi beskjed per telefon så raskt som mulig.

Lider du av tannlegeskrekk? Lier tannklinikk tilbyr tilrettelagt tannbehandling (TOO)Se mer informasjon.

Kontaktinfo

Adresse

Bruveien 2, 3401 Lier

Åpningstider

Mandag - fredag kl. 08.00 - 15.30

Praksis

Offentlig tannklinikk

Plassering

i fylke

Tjenester

Lier tannklinikk tilbyr flere ulike tannhelsetjenester, og kan blant annet hjelpe deg med tannsjekk, tannverk, tanntrekking, tannfylling og tannkrone.

I Norge er tannhelsetjenester for barn og unge gratis ved offentlige tannklinikker som Lier tannklinikk. All tannbehandling, unntatt tannregulering, er kostnadsfri for barn og unge fra 0-18 år frem til det året de fyller 18 år. Ungdom mellom 19-20 og 21-24 år får tannhelsetjenester til 25% av kostnadene på offentlig tannklinikk. Se priser for Lier tannklinikk.

Tannrens

Profesjonell fjerning av tannstein og plakk for å opprettholde tannhelsen.

Tannverk

Intens smerte i tennene som kan skyldes karies, betennelse eller tannbyll.

Tannsjekk

En tannsjekk består av grundig kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhule.

Tanntrekking

Fjerning av skadede eller problematiske tenner for å forbedre oral helse.

Tannkrone

En krone laget av keramikk eller metall som plasseres over eksisterende tann.

Tannlegeskrekk

Tilrettelagt tannhelsetilbud for personer med sterk angst for tannbehandling.

Spørmål og svar om Lier tannklinikk

Her har vi samlet noen ofte stilte spørmål om Lier tannklinikk.

Kan man bytte tannklinikk?

Det er vanligvis ikke et problem å bytte tannlege hvis det er andre tannleger tilgjengelig på klinikken. Noen ganger kan man også bytte til en annen offentlig tannklinikk. Hvis man velger å gå til en privat tannklinikk, må man vanligvis betale selv.

Hvordan bytte tannklinikk?

For å bytte tannklinikk til Lier tannklinikk, kan du kontakte tannlegekontoret og be om en time – det spiller ingen rolle om det er utenfor din bostedskommunen. Det er også viktig å informere tannlegen du tidligere har brukt om at du ikke ønsker flere innkallinger der.

Hvilken tannklinikk tilhører jeg?

Du kan kontakte din nærmeste tannklinikk for å finne ut hvilken klinikk du tilhører. Hvis du ikke er i nærheten av tannklinikken du gikk til som barn, finnes det sannsynligvis en annen offentlig tannklinikk i nærheten av deg. Du kan ringe Lier tannklinikk for å få hjelp videre.

Er tannlege gyldig fravær? 

Gyldig dokumentasjon inkluderer legeerklæring eller dokumentasjon fra annet sakkyndig personell, for eksempel helsesykepleier, fysioterapeut, tannlege eller psykolog. Egenmelding fra foreldre eller elever er ikke tilstrekkelig. Spør de ansatte ved Lier tannklinikk om du behøver slik dokumentasjon.

Hvordan få time hos offentlig tannlege?

Barn i alderen 3-18 år skal automatisk få innkalling til tannhelsetjenesten. Hvis du er 19 eller 20 år, må du kontakte din tannklinikk per telefon eller e-post for å bestille time.

Når tannlegen gjør feil?

Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Først bør du diskutere saken med tannlegen på tannklinikken som behandlet deg. Hvis du har brukt en offentlig tannklinikk, kan du deretter klage til fylkestannlegen.

Hvor mye betaler 20 åringer hos tannlegen?

Hvis du er 19 eller 20 år og bruker den offentlige tannhelsetjenesten, må du betale 25% av kostnadene selv. De resterende 75% dekkes av det offentlige basert på takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. Se takster for Lier tannklinikk.

Kan man få frikort hos tannlegen?

Tannleger og tannpleiere bestemmer selv sine priser og er ikke bundet av de fastsatte refusjonstakstene. Selv om du har frikort, må du derfor betale mellomlegget mellom det tannlegen eller tannpleieren krever og det beløpet som dekkes av folketrygden.

Hva slags tannbehandling dekker frikort?

Frikort dekker egenandelen for behandling av sykdommer og anomalier som krever oralkirurgi, for eksempel fjerning av visdomstenner eller cyster, samt behandling av periodontitt eller periimplantitt.

Hvor mye koster tannlege for 18 åringer?

Tannbehandling er gratis i den offentlige tannhelsetjenesten ut det året du fyller 18 år.

Kart og veibeskrivelse

Lier tannklinikk har besøksadresse Bruveien 2, Lier. Se kart under for nærmere plassering og veibeskrivelse.

Prissammenligning ukomplisert ekstraksjon av rot/tann

Oslo tilbyr laveste ordinære pris på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann, med 726 kroner. Dyrest er Vestland, som tar 1125 kroner for samme behandling. Lier tannklinikk, med sine 1105 kroner, er 14 % dyrere enn landsgjennomsnittet for offentlige tannklinikker på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann. Se prisliste for Lier tannklinikk.

Tannklinikker i nærheten

Her finner du andre tannklinikker i samme område som Lier tannklinikk. Se alle tannleger i eller se alle tannleger i .

Offentlig tannklinikk Lampeland

Flesberg tannklinikk

Lampelandhagan 5, Lampeland

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Noresund

Krødsherad tannklinikk

Salsteinodden 7, Noresund

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Svelvik

Svelvik tannklinikk

Storgaten 122, Svelvik

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Krokstadelva

Krokstadelva tannklinikk

Bruveien 12, Krokstadelva

Mer informasjon

Tannlegevakt Lier

Har du behov for akutt tannlegehjelp utenom tanklinikkens åpningstider? Her finner du tannlegevakter i samme område som Lier tannklinikk. Finn tannlegevakten nærmest Lier i Buskerud fylke ved å følge lenken under.

Se tannlegevakter i Buskerud