Offentlig tannlege Ulset

Åsane tannklinikk

Velkommen til Åsane tannklinikk. Åsane tannklinikk tilbyr tannhelsetjenester i Bergen kommune i Vestland fylke. Se klinikkens telefonnummer, adresse, veibeskrivelse, åpningstider og prisliste, eller send e-post direkte til tannlegen.

Åsane tannklinikk er en offentlig tannlege Åsane og holder til i samme bygg som Åsane videregående skole. Nærmeste bussholdeplasser er Myrdalsvegen eller Åsane terminal. Kommer du med bil er det mulig å parkere opptil 3 timer gratis på Åsane senter. Har du ikke anledning til å møte opp til oppsatt time, vær vennlig å kontakte oss på e-post eller telefon så snart som råd.

Kontaktinfo

Adresse

Åsane senter 52, 5116 Ulset

Åpningstider

Praksis

Offentlig tannklinikk

Plassering

Tjenester

Åsane tannklinikk tilbyr flere ulike tannhelsetjenester, og kan blant annet hjelpe deg med tannsjekk, tannverk, tanntrekking, tannfylling og tannkrone.

I Norge er tannhelsetjenester for barn og unge gratis ved offentlige tannklinikker som Åsane tannklinikk. All tannbehandling, unntatt tannregulering, er kostnadsfri for barn og unge fra 0-18 år frem til det året de fyller 18 år. Ungdom mellom 19-20 og 21-24 år får tannhelsetjenester til 25% av kostnadene på offentlig tannklinikk. Se priser for Åsane tannklinikk.

Tannrens

Profesjonell fjerning av tannstein og plakk for å opprettholde tannhelsen.

Tannverk

Intens smerte i tennene som kan skyldes karies, betennelse eller tannbyll.

Tannsjekk

En tannsjekk består av grundig kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhule.

Tanntrekking

Fjerning av skadede eller problematiske tenner for å forbedre oral helse.

Tannkrone

En krone laget av keramikk eller metall som plasseres over eksisterende tann.

Spørmål og svar om Åsane tannklinikk

Her har vi samlet noen ofte stilte spørmål om Åsane tannklinikk.

Kan man bytte tannklinikk?

Det er vanligvis ikke et problem å bytte tannlege hvis det er andre tannleger tilgjengelig på klinikken. Noen ganger kan man også bytte til en annen offentlig tannklinikk. Hvis man velger å gå til en privat tannklinikk, må man vanligvis betale selv.

Hvordan bytte tannklinikk?

For å bytte tannklinikk til Åsane tannklinikk, kan du kontakte tannlegekontoret og be om en time – det spiller ingen rolle om det er utenfor din bostedskommunen. Det er også viktig å informere tannlegen du tidligere har brukt om at du ikke ønsker flere innkallinger der.

Hvilken tannklinikk tilhører jeg?

Du kan kontakte din nærmeste tannklinikk for å finne ut hvilken klinikk du tilhører. Hvis du ikke er i nærheten av tannklinikken du gikk til som barn, finnes det sannsynligvis en annen offentlig tannklinikk i nærheten av deg. Du kan ringe Åsane tannklinikk for å få hjelp videre.

Er tannlege gyldig fravær? 

Gyldig dokumentasjon inkluderer legeerklæring eller dokumentasjon fra annet sakkyndig personell, for eksempel helsesykepleier, fysioterapeut, tannlege eller psykolog. Egenmelding fra foreldre eller elever er ikke tilstrekkelig. Spør de ansatte ved Åsane tannklinikk om du behøver slik dokumentasjon.

Hvordan få time hos offentlig tannlege?

Barn i alderen 3-18 år skal automatisk få innkalling til tannhelsetjenesten. Hvis du er 19 eller 20 år, må du kontakte din tannklinikk per telefon eller e-post for å bestille time.

Når tannlegen gjør feil?

Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Først bør du diskutere saken med tannlegen på tannklinikken som behandlet deg. Hvis du har brukt en offentlig tannklinikk, kan du deretter klage til fylkestannlegen.

Hvor mye betaler 20 åringer hos tannlegen?

Hvis du er 19 eller 20 år og bruker den offentlige tannhelsetjenesten, må du betale 25% av kostnadene selv. De resterende 75% dekkes av det offentlige basert på takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. Se takster for Åsane tannklinikk.

Kan man få frikort hos tannlegen?

Tannleger og tannpleiere bestemmer selv sine priser og er ikke bundet av de fastsatte refusjonstakstene. Selv om du har frikort, må du derfor betale mellomlegget mellom det tannlegen eller tannpleieren krever og det beløpet som dekkes av folketrygden.

Hva slags tannbehandling dekker frikort?

Frikort dekker egenandelen for behandling av sykdommer og anomalier som krever oralkirurgi, for eksempel fjerning av visdomstenner eller cyster, samt behandling av periodontitt eller periimplantitt.

Hvor mye koster tannlege for 18 åringer?

Tannbehandling er gratis i den offentlige tannhelsetjenesten ut det året du fyller 18 år.

Kart og veibeskrivelse

Åsane tannklinikk har besøksadresse Åsane senter 52, Ulset. Se kart under for nærmere plassering og veibeskrivelse.

Prissammenligning ukomplisert ekstraksjon av rot/tann

Oslo tilbyr laveste ordinære pris på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann, med 726 kroner. Dyrest er Vestland, som tar 1125 kroner for samme behandling. Åsane tannklinikk, med sine 1125 kroner, er 15 % dyrere enn landsgjennomsnittet for offentlige tannklinikker på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann. Se prisliste for Åsane tannklinikk.

Tannklinikker i nærheten

Her finner du andre tannklinikker i samme område som Åsane tannklinikk. Se alle tannleger i eller se alle tannleger i .

Offentlig tannklinikk Indre Arna

Arna tannklinikk

Ådnavegen 63, Indre Arna

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Rådal

Sørås tannklinikk

Steinsvikvegen 432, Rådal

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Stryn

Stryn tannklinikk

Rognehaugen 11, Stryn

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Hyllestad

Hyllestad tannklinikk

Lifjordvegen 7, Hyllestad

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Bømlo

Langevåg tannklinikk

Vestvikvegen 2, Bømlo

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Husnes

Husnes tannklinikk

Stølshaugvegen 3, Husnes

Mer informasjon

Tannlegevakt Ulset

Har du behov for akutt tannlegehjelp utenom tanklinikkens åpningstider? Her finner du tannlegevakter i samme område som Åsane tannklinikk. Finn tannlegevakten nærmest Bergen i Vestland fylke ved å følge lenken under.

Se tannlegevakter i Vestland