Offentlig tannlege Gjøvik

Gjøvik tannklinikk

Velkommen til Gjøvik tannklinikk. Gjøvik tannklinikk tilbyr tannhelsetjenester i Gjøvik kommune i Innlandet fylke. Se klinikkens telefonnummer, adresse, veibeskrivelse, åpningstider og prisliste, eller send e-post direkte til tannlegen.

Midt i Gjøvik sentrum, kun 5 minutters gange fra Gjøvik stasjon, finner du Gjøvik tannklinikk. Tannklinikken er en del av det offentlige tannhelsetilbudet til innbyggerne i Innlandet fylke. Det finnes gode parkeringsmuligheter i nærheten, og Parkgata P-hus ligger 450 meter unna. Har du behov for å bestille, endre eller avbestille din time hos Gjøvik tannklinikk – ta kontakt på telefon eller e-post, så hjelper vi deg videre.

Kontaktinfo

Adresse

Bjørnsonsgate 2, 2821 Gjøvik

Åpningstider

Mandag–fredag kl. 08.00-15.30

Praksis

Offentlig tannklinikk

Plassering

Tjenester

Gjøvik tannklinikk tilbyr flere ulike tannhelsetjenester, og kan blant annet hjelpe deg med tannsjekk, tannverk, tanntrekking, tannfylling og tannkrone.

I Norge er tannhelsetjenester for barn og unge gratis ved offentlige tannklinikker som Gjøvik tannklinikk. All tannbehandling, unntatt tannregulering, er kostnadsfri for barn og unge fra 0-18 år frem til det året de fyller 18 år. Ungdom mellom 19-20 og 21-24 år får tannhelsetjenester til 25% av kostnadene på offentlig tannklinikk. Se priser for Gjøvik tannklinikk.

Tannrens

Profesjonell fjerning av tannstein og plakk for å opprettholde tannhelsen.

Tannverk

Intens smerte i tennene som kan skyldes karies, betennelse eller tannbyll.

Tannsjekk

En tannsjekk består av grundig kontroll av tenner, tannkjøtt og munnhule.

Tanntrekking

Fjerning av skadede eller problematiske tenner for å forbedre oral helse.

Tannkrone

En krone laget av keramikk eller metall som plasseres over eksisterende tann.

Spørmål og svar om Gjøvik tannklinikk

Her har vi samlet noen ofte stilte spørmål om Gjøvik tannklinikk.

Kan man bytte tannklinikk?

Det er vanligvis ikke et problem å bytte tannlege hvis det er andre tannleger tilgjengelig på klinikken. Noen ganger kan man også bytte til en annen offentlig tannklinikk. Hvis man velger å gå til en privat tannklinikk, må man vanligvis betale selv.

Hvordan bytte tannklinikk?

For å bytte tannklinikk til Gjøvik tannklinikk, kan du kontakte tannlegekontoret og be om en time – det spiller ingen rolle om det er utenfor din bostedskommunen. Det er også viktig å informere tannlegen du tidligere har brukt om at du ikke ønsker flere innkallinger der.

Hvilken tannklinikk tilhører jeg?

Du kan kontakte din nærmeste tannklinikk for å finne ut hvilken klinikk du tilhører. Hvis du ikke er i nærheten av tannklinikken du gikk til som barn, finnes det sannsynligvis en annen offentlig tannklinikk i nærheten av deg. Du kan ringe Gjøvik tannklinikk for å få hjelp videre.

Er tannlege gyldig fravær? 

Gyldig dokumentasjon inkluderer legeerklæring eller dokumentasjon fra annet sakkyndig personell, for eksempel helsesykepleier, fysioterapeut, tannlege eller psykolog. Egenmelding fra foreldre eller elever er ikke tilstrekkelig. Spør de ansatte ved Gjøvik tannklinikk om du behøver slik dokumentasjon.

Hvordan få time hos offentlig tannlege?

Barn i alderen 3-18 år skal automatisk få innkalling til tannhelsetjenesten. Hvis du er 19 eller 20 år, må du kontakte din tannklinikk per telefon eller e-post for å bestille time.

Når tannlegen gjør feil?

Uansett om du har fått privat eller offentlig tannbehandling, har du mulighet til å klage på behandlingen. Først bør du diskutere saken med tannlegen på tannklinikken som behandlet deg. Hvis du har brukt en offentlig tannklinikk, kan du deretter klage til fylkestannlegen.

Hvor mye betaler 20 åringer hos tannlegen?

Hvis du er 19 eller 20 år og bruker den offentlige tannhelsetjenesten, må du betale 25% av kostnadene selv. De resterende 75% dekkes av det offentlige basert på takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet. Se takster for Gjøvik tannklinikk.

Kan man få frikort hos tannlegen?

Tannleger og tannpleiere bestemmer selv sine priser og er ikke bundet av de fastsatte refusjonstakstene. Selv om du har frikort, må du derfor betale mellomlegget mellom det tannlegen eller tannpleieren krever og det beløpet som dekkes av folketrygden.

Hva slags tannbehandling dekker frikort?

Frikort dekker egenandelen for behandling av sykdommer og anomalier som krever oralkirurgi, for eksempel fjerning av visdomstenner eller cyster, samt behandling av periodontitt eller periimplantitt.

Hvor mye koster tannlege for 18 åringer?

Tannbehandling er gratis i den offentlige tannhelsetjenesten ut det året du fyller 18 år.

Kart og veibeskrivelse

Gjøvik tannklinikk har besøksadresse Bjørnsonsgate 2, Gjøvik. Se kart under for nærmere plassering og veibeskrivelse.

Prissammenligning ukomplisert ekstraksjon av rot/tann

Oslo tilbyr laveste ordinære pris på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann, med 726 kroner. Dyrest er Vestland, som tar 1125 kroner for samme behandling. Gjøvik tannklinikk, med sine 815 kroner, er 17 % billigere enn landsgjennomsnittet for offentlige tannklinikker på ukomplisert ekstraksjon av rot/tann. Se prisliste for Gjøvik tannklinikk.

Tannklinikker i nærheten

Her finner du andre tannklinikker i samme område som Gjøvik tannklinikk. Se alle tannleger i eller se alle tannleger i .

Offentlig tannklinikk Trysil

Trysil tannklinikk

Vestbyvegen 7, Trysil

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Folldal

Folldal tannklinikk

Wilhelms veg 15, Folldal

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Os i Østerdalen

Os tannklinikk

Rytrøa 14, Os i Østerdalen

Mer informasjon
Offentlig tannklinikk Fagernes

Valdres tannklinikk

Garlivegen 16, Fagernes

Mer informasjon

Tannlegevakt Gjøvik

Har du behov for akutt tannlegehjelp utenom tanklinikkens åpningstider? Her finner du tannlegevakter i samme område som Gjøvik tannklinikk. Finn tannlegevakten nærmest Gjøvik i Innlandet fylke ved å følge lenken under.

Se tannlegevakter i Innlandet